Port of Portland

Attendees:

Meeting Agenda PDX 2045 Planning Advisory Committee (PAC) Meeting 1

Date:	May 20, 2024
Time:	6:00 pm – 8:00 pm PAC members are encouraged to arrive as early as 5:30 pm for dinner and networking
Location:	In-Person: Chinook Room (8th Floor), Port Headquarters Building, 7200 NE Airport Way
	Remote participants: Please register in advance for the Zoom webinar: https://us06web.zoom.us/webinar/register/WN LTOKi74iQDgiYlOzVYU9gw

After registering, you will receive a confirmation email containing information about joining the webinar.

PAC members Aidan Simpson Allyssa Bromley Angela DeHaven Anne Sweet Brian Kuzera Caleb Powell David Duncan Heather King Jennie Heidrick Kathy Bareno **Keith Miller** Laura Young Mark Luna Maryhelen Kincaid Matthew Hodson Mychal Hornbeck Pete De Vasto Philip Rowe Phuong Truong Roger Gonzalez Stephanie Barnes Steven Lowe **Tsering Sherpa Xavier Phantom**

Port of Portland and consultant team members Aaron Ray, Port of Portland Bridger Wineman, EnviroIssues Cadence Purdey, EnviroIssues Cameron Modjeski, Ricondo Chad Townsend, Ricondo Evan Howington, Port of Portland Jeff Broderick, Port of Portland Jenna Johnstone, Ricondo Jennifer Rabby, Port of Portland Julie Gueho, JMG Consulting Suzanne Donaldson, Donaldson Consulting



Meeting Goals

- Convene the PDX 2045 Planning Advisory Committee (PAC) for our first meeting!
- Team members meet each other
- Learn about what's included in an airport master plan
- Discuss the PAC charter and working agreement
- Learn what to expect next

Agenda

Time	Торіс	Presenter
6:00 pm (35 minutes)	Welcome and Introductions	Suzanne Donaldson
6:35 (15 minutes)	Port of Portland Introduction	Aaron Ray
6:50 pm (20 minutes)	 Airport Master Planning 101 What is a master plan? How do we go about master planning? Previous Port master planning 	Aaron Ray Cameron Modjeski
7:10 pm (5 minutes)	BREAK	
7:15 pm (5 minutes)	Public Comment (if needed)	Suzanne Donaldson
7:20 pm (15 minutes)	PAC CharterPresentation and discussion	Bridger Wineman
7:35 pm (15 minutes)	 PAC Working Agreement Presentation and discussion 	Bridger Wineman
7:50 pm (10 minutes)	PAC Work Plan and Next Steps	Suzanne Donaldson
8:00 pm	Adjourn	